/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ „Nu sunteți un Procuror General independent și imparțial”. Șeful suspendat al PA a adresat o scrisoare lui Stoianoglo

missing
15 iunie 2020, ora 13:28

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, afirmă că procurorul general nu este unul independent și imparțial. Potrivit lui, acesta acționează pentru consolidarea propriei imagini, dar nu a îmbunătăți activitatea procuraturii în ansamblu. Declarațiile se regăsesc într-o scrisoare publică adresată lui Stoianoglo de către Morari. Cel din urmă susține că s-a adresat printr-o scrisoare publică după ce nu a primit răspuns la cererea din 17 februarie curent prin care a solicitat să fie primit în audiența sa.

„Până în momentul întocmirii acestei scrisori, nu am primit nici un răspuns (afirmativ sau negativ) la solicitarea mea, motiv pentru care am decis să Vă adresez această scrisoare deschisă. Un alt argument al adresării este reacția Procuraturii Generale la aparițiile mele publice în care am fost catalogat drept un inculpat și urmărit penal, pe care-l așteptați cu probe în instanță și la procuratură. Nu aș vrea să fiu așteptat în zadar, deoarece nu sunteți un Procuror General independent și imparțial. Regret să constat, că principalele eforturi ale Dvs, ocupând funcția de Procuror General sunt îndreptate spre consolidarea propriei imagini, prin discursuri publice populiste inspirate de comunicatori special contractați, dar fără a îmbunătăți activitatea procuraturii în ansamblu”, se arată în scrisoare”, scrie Morari.

În scrisoare, Morari se referă la mai multe cazuri cunoscute publicului larg: a furtului miliardului, a profesorilor turci, finanțării partidelor, dosarelor catalogate politice. Acesta se referă și la cauza penală intentată împotriva lui, menționând că nu o contestă deoarece erau necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor faptelor descrise în acele scrisori anonime.

Viorel Morari a fost reținut  pe 10 ianuarie, fiind învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice. Acesta mai este cercetat pentru îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Morari a fost plasat în arest în Penitenciarul nr.13, dar pe 14 februarie a fost eliberat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Din 13 iunie, acesta nu se mai află sub control judiciar după ce la ședința de judecată, care a avut loc  cu o zi înainte, procurorul pe caz nu a solicitat prelungirea restricției

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție se declară nevinovat și acuză că dosarul penal pe numele său a fost intentat la comanda lui Igor Dodon, după ce a a dispus să fie reluate cercetările în dosarul privind finanțarea Partidului Socialiștilor din Rusia și dosarul privind spălarea de bani din Bahamas prin intermediul companiei Exclusiv Media” afiliată deputatului socialist Corneliu Furculiță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram