„Din păcate, tot ce vedem acum este învățământ cum nu trebuie de făcut. Am degradat ca societate. Nu mai poate fi așa, să te vinzi, să te cumperi”. Astfel a comentat premierul Ion Chicu situația politică actuală din țară, în contextul în care dispariția deputatului Ștefan Gațcan continuă să fie învăluită de mister. 

„Încerc să mă gândesc la oamenii care acum trei luni au ieșit la Hâncești și și-au ales deputatul. Rezultatul vorbește foarte mult în ce hal am ajuns noi ca țară, mai ales elita care trebuie să dea un exemplu.

Din păcate, tot ce vedem acum este învățământ cum nu trebuie de făcut. Am dezgust pentru toată epopeea aceasta și regrete că am degradat ca societate în așa măsură încât nu mai vezi soluții. Este ceva absolut grav. Nu mai poate fi așa să te vinzi, să te cumperi.

Eu am aflat despre noutatea respectivă (n.r. dispariția deputatului Ștefan Gațcan) în cadrul ședinței Guvernului. Știu că nu este în Republica Moldova”, a declarat premierul în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, de la postul de televiziune „N4”.

Astăzi deputatul socialist Grigore Novac a prezentat un video nou în care apare deputatul Ștefan Gațcan în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la tv8. Tot astăzi, Procuratura Generală a confirmat recepționarea cererii privind intimidarea deputatului Ștefan Gațcan. De cealaltă parte, deputatul Ggrigore Novac a declarat: „eu nu cred că domnul Gațcan ar fi depus o astfel de plângere”.

Ștefan Gațcan a devenit deputat în luna martie a acestui an, fiind ales pe circumscripția uninominală Hâncești. Marți, acesta a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și că aderă la „Pro Moldova”. Miercuri, 2 iulie, însă, acesta și-a depus mandatul, despre acest lucru anunțând Corneliu Furculiță, un fost coleg socialist.

Gațcan este de negăsit de marți seară, de când are telefonul închis. Ieri, deputații „Pro Moldova” și alți politicieni au mers la Președinție unde au cerut să fie asigurați că Gațcan e în siguranță, dar nu au fost lăsați să intre, între ei și poliție având loc îmbrânceli.

Spre seară, Ștegan Gațcan a plasat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video dintr-o plantație de viță de vie, în care spune că este bine, dar că are nevoie de o perioadă de reabilitare. Gațcan nu spune nimic despre decizia de a demisiona din funcția de deputat. Aseară, potrivit mai multor surse, Ștefan Gațcan ar fi părăsit R. Moldova împreună cu familia, el fiind la volanul unei mașini.

Automobilul său, un BMW X6, la volanul căruia a fost surprins ultimele zile a rămas însă în parcarea Parlamentului, iar azi a fost ridicat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!