/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Alaiba sesisează CC în legătură cu numirea lui Zagorodnîi în funcția de director al ANSC

missing
10 iulie 2020, ora 10:02

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba a depus, pe 8 iulie, o sesizare prin care solicită Curții Constituționale să declare neconstituțională Hotărârea Parlamentului prin care fostul deputat democrat, Anatolie Zagorodnîi a fost numit în funcția de șef la Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor (ANSC), cu suspendarea din funcție al acestuia până la pronunțarea în fond a sesizării.

M-am adresat marți la Curtea Constituțională cu un subiect care ar putea fi un pas imens în direcția promovării meritocrației și descurajării numirilor ilegale, pe criterii politice, dacă așa va considera Înalta Curte”, menționează Dumitru Alaiba.

Documentul integral:

Dacă Înalta Curte va fi de acord cu aceste (și alte) argumente, vom face un pas uriaș în direcția corectă, pentru că numiri ce contravin cerințelor legale avem foarte, foarte multe”, a mai adaugat deputatul.

Anterior, pe 29 iunie, deputatul PAS a expediat o solicitare către Procurorul General, Alexandr Stoianglo prin care îi solicita acestuia să analizeze legalitatea Hotărârii de judecata prin care fostul deputat democrat Anatolie Zagorodnîi a fost repus în funcția de șef la Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor (ANSC).

Anatolie Zagorodnîi a fost demis de către membrii Legislativului din funcția de consilier al ANSC în luna iulie a anului trecut. Acesta a acționat, însă, Parlamentul în judecată și a fost restabilit în funcție. Magistrații au anulat hotărârea luată de parlament vara trecută.

Zagorodnîi a fost numit în funcția de consilier al ANSC în luna februarie a anului trecut.

Anterior, Alaiba a declarat că va cere din nou Parlamentului demiterea fostului deputat democrat din funcția de director al ANSC.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram