/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

„Vrea să-și spele obrazul”. Deputații, despre intenția lui Dodon de a o înainta pe Dumbrăveanu la „Gloria Muncii”

missing
10 iulie 2020, ora 22:26

Deputații din opoziție Chiril Moțpan și Ruxanda Glavan au criticat intenția președintelui Igor Dodon de a o înainta pe ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu la distincția de stat „Gloria Muncii”. Aleșii poporului spun că astfel șefului statului „vrea să-și spele obrazul” pentru că a fost cel care a încălcat prevederile Comisiei de Sănătate Publică, iar ministra nu a intervenit atunci când președintele nu a respectat măsurile de prevenire a noului coronavirus.

„În cazul acesta domnul Dodon acordă decorații oamenilor loiali, nu după merite. El apreciază din punctul lui de vedere, fiind primul care a încălcat permanent prevederile Comisiei de Sănătate Publică, într-un fel, poate chiar vrea să-și spele obrazul.

Criticile care vin în direcția doamnei Dumbrăveanu sunt și din motiv că ea nu a avut suficient curaj să se opună amestecului președintelui, care nu avea mare treabă cu lucrurile acestea. Consider că dacă ea ar fi gestionat această situație de una singură, fără a depinde de Chicu și Dodon, poate că s-ar fi descurcat mai bine”, a declarat deputatul Platformei DA Chiril Moțpan, în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la tv8.

„Le-aș sugera să lase toate concluziile și eventual decorările pentru perioada când vom putea spune că am ieșit din pandemie. Să vedem care va fi starea sistemului medical. Medalii pentru loialitate și pentru faptul că a stat cuminte în banca ei (n.r. ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu) și nu a intervenit atunci când existau încălcări grave ale propriilor decizii, probabil acesta este subtextul decorațiunii”, a spus parlamentara Partidul „Pro Moldova” Ruxanda Glavan.

Amintim că, după ce a sesizat Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cu privire la nerespectarea de către Igor Dodon a hotărârilor Comisiei de Sănătate Publică, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba a primit un răspuns de la MAI. În documentul oficial semnat de ministrul Pavel Voicu se menționează că nu poate fi pornit un proces contravențional în privința șefului statului.

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi, 10 iulie, că o va înainta pe Viorica Dumbrăveanu la distincția de stat „Gloria Muncii” pentru că face față acestei situații complicate și este un profesionist în fruntea ministerului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram