Deputații din opoziție Chiril Moțpan și Ruxanda Glavan au criticat intenția președintelui Igor Dodon de a o înainta pe ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu la distincția de stat „Gloria Muncii”. Aleșii poporului spun că astfel șefului statului „vrea să-și spele obrazul” pentru că a fost cel care a încălcat prevederile Comisiei de Sănătate Publică, iar ministra nu a intervenit atunci când președintele nu a respectat măsurile de prevenire a noului coronavirus.

„În cazul acesta domnul Dodon acordă decorații oamenilor loiali, nu după merite. El apreciază din punctul lui de vedere, fiind primul care a încălcat permanent prevederile Comisiei de Sănătate Publică, într-un fel, poate chiar vrea să-și spele obrazul.

Criticile care vin în direcția doamnei Dumbrăveanu sunt și din motiv că ea nu a avut suficient curaj să se opună amestecului președintelui, care nu avea mare treabă cu lucrurile acestea. Consider că dacă ea ar fi gestionat această situație de una singură, fără a depinde de Chicu și Dodon, poate că s-ar fi descurcat mai bine”, a declarat deputatul Platformei DA Chiril Moțpan, în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la tv8.

„Le-aș sugera să lase toate concluziile și eventual decorările pentru perioada când vom putea spune că am ieșit din pandemie. Să vedem care va fi starea sistemului medical. Medalii pentru loialitate și pentru faptul că a stat cuminte în banca ei (n.r. ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu) și nu a intervenit atunci când existau încălcări grave ale propriilor decizii, probabil acesta este subtextul decorațiunii”, a spus parlamentara Partidul „Pro Moldova” Ruxanda Glavan.

Amintim că, după ce a sesizat Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cu privire la nerespectarea de către Igor Dodon a hotărârilor Comisiei de Sănătate Publică, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba a primit un răspuns de la MAI. În documentul oficial semnat de ministrul Pavel Voicu se menționează că nu poate fi pornit un proces contravențional în privința șefului statului.

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi, 10 iulie, că o va înainta pe Viorica Dumbrăveanu la distincția de stat „Gloria Muncii” pentru că face față acestei situații complicate și este un profesionist în fruntea ministerului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!