/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Principalele declarații ale premierului Chicu după ședința comună cu Dodon și Greceanîi

missing
03 august 2020, ora 08:57

Premierul Ion Chicu a făcut declarații de presă după ședința de lucru împreună cu președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi. Principalele declarații sunt:

Decizii aprobate de Guvern la ședința de vineri:

– A fost aprobat proiectul de lege privind asistența din partea UE de 100 mln de euro. Documentul urmează a fi aprobat la următoarea ședință a Parlamentului, astfel se așteaptă ca prima tranșă să fie debursată pe parcursul lunii septembrie, pentru a doua tranșă Guvernul urmează să îndeplinească șase condiționalități.

– Inițierea negocierilor cu Federația Rusă privind creditul de 200 mln de euro. Săptămâna aceasta vor fi reluate negocierile.

– A fost extins pachetul de servicii medicale care sunt acoperite de asigurarea medicală, inclusiv îngrijirile legate de Covid-19 la domiciliu și costul testelor.

Pregătirea către noul an școlar:

Guvernul va aloca 50 mln de lei pentru procurarea materialelor de protecție: dezinfectante, dozatoare, dar și termometre pentru fiecare instituție, fiecare clasă.

Agricultură:

Săptămâna viitoare agricultorii ar putea primi suportul din partea statului pentru pagubele care au fost produse de calamitățile naturale din acest an. Este vorba despre 200 de milioane de lei – 100 de milioane din Fondul de subvenționare a agriculturii și 100 de milioane din Fondul de intervenție.

– Ministerul Agricultorii lansează evaluarea pierderilor pentru grupa a doua de cereale – porumbul și floarea soarelui, iar ulterior ar putea fi alocate mijloace financiare și pentru producătorii acestor tipuri de cereale.

Activitatea piscinelor:

Ion Chicu spune că s-ar putea reveni la decizia prin care a fost sistată activitatea piscinelor, în condițiile în care agenții economici care dețin bazine vor respecta regulile de protecție a sănătății. Pentru aceasta, săptămâna curentă se vor efectua controale pentru a evalua suplimentar situația în acest domeniu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram