/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Șoferul care a provocat accidentul de la Ștefan Vodă avea concentrația de alcool de câteva ori mai mare decât norma. Procurorii cer arestarea lui pe 30 de zile

10 august 2020, ora 16:40

Șoferul care a provocat teribilul accident rutier de la Ștefan Vodă, unde un automobil a lovit violent un microbuz de rută, care, în urma impactului, s-a răsturnat, avea concentrația de alcool în aerul expirat de câteva ori mai mare decât norma admisibilă. Procurorii intenționează să ceară mâine, în instanța de judecată, arestarea conducătorului pentru 30 de zile.

Contactată de tv8.md, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă, Silvia Vetcu, a precizat că testul la alcoolemie a arătat o concentrație de 0,62 g/l de alcool în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii au constatat că femeia de 47 de ani, care se află în stare gravă la spital, nu era pasageră în microbuz, dar se afla pe marginea drumului în momentul impactului.

Actualmente, șoferul se află în izolatorul din Căușeni.

Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, a menționat pentru tv8.md că procurorii urmează să se adreseze mâine la Judecătoria Ștefan Vodă cu demersul de arestare pentru 30 de zile a șoferului mașinii.

Doi pasageri se află în comă după accidentul de la Ștefan Vodă: unul dintre ei este femeia de 47 de ani, iar celălalt – un tânăr de 18 ani, pasager în Audi.

Tragedia s-a produs duminică, 9 august, pe șoseaua Chișinău-Ștefan Vodă. Un microbuz pe ruta Chișinău-Olănești s-a răsturnat, după ce a fost ciocnit violent de un Audi, condus de un tânăr care se afla în stare de ebrietate. În urma impactului, 13 persoane au fost transportate la spital. Ulterior, poliția a anunțat că șoferul de la volanul Audi care a provocat accidentul a fost reținut pentru 72 de ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram