Azi-dimineață au avut loc descinderi la domiciliile mai multor persoane-cheie din administrația companiei de construcții „Glorinal”. În urma acestora, opt oameni ar fi fost reținuți. Informația a fost oferită pentru tv8.md de surse din cadrul companiei și confirmată ulterior de IGP.

„Confirmăm că sunt pornite cauze penale, în dimineața aceasta au fost efectuate percheziții în urma cărora au fost reținute mai multe persoane”, ne-au spus reprezentanții de la poliție.

După ce au făcut percheziții acasă la mai multe persoane cu funcții de răspundere în cadrul „Glorinal”, cei de la Direcția Generală Urmărire Penală (DGUP) din cadrul IGP au reținut opt oameni pentru audieri. Ar fi vorba despre Vasile Chirică, fondatorul companiei de construcții, Sergiu Vârlan – și el fondator la „Glorinal” cu o cotă de 5%. De asemenea, contabila-șefă a companiei, alte două contabile, juristul „Glorinal” – Sergiu Găină, Olesea Periman – manager responsabil de lucrul cu clienții, șeful secției de vânzări și o persoană responsabilă din cadrul Departamentului de IT al companiei.

Reținerile au loc la două zile după ce proprietarul „Glorinal”, Vasile Chirică a vorbit cu jurnalista TV8, Mariana Rață despre mai multe abuzuri împotriva companiei cu scopul de a o prelua de oameni de afaceri din anturajul lui Vlad Plahotniuc. Chirică a spus că aceștia ar exercita influențe inclusiv asupra judecătorilor și procurorilor în acest scop.

Amintim că în urmă cu doi ani, mai mulți oameni care au investit în apartamentele pe care urma să le primească de la compania „Glorinal”, în sectorul Poșta Veche, s-au trezit cu ele puse în gaj la bancă. Asta în condițiile în care blocul nici nu fusese dat în exploatare, astfel, locatarii nu puteau deveni proprietari cu acte în regulă.

Administrația companiei a explicat că apartamentele au fost sechestrate urmare a unui proces de judecată pe care compania îl are cu niște debitori.

Percheziții la sediul companiei „Glorinal” au avut loc și la sfârșitul anului trecut, în cadrul unui dosar pornit pentru escrocherie. În rezultatul măsurilor operative efectuate, procurorii au ridicat agende, înscrisuri și documente.

Procuratura anunța atunci că „Glorinal” și-ar fi prejudiciat clienții cu sume de bani care se ridică la circa 15 milioane de lei.

„Sub conducerea procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Centru, au fost desfășurate percheziții legate de investigarea infracțiunilor de escrocherie și abuz de serviciu, comise de factori de decizie ai unei companii de construcții (care se află în proces de insolvență), atunci când nu au asigurat transmiterea în proprietatea clienților a apartamentelor și spațiilor comerciale în care aceștia au investit bani”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!