/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Descinderi acasă la mai multe persoane cu funcții de răspundere de la „Glorinal”. Opt oameni au fost reținuți

missing
07 septembrie 2020, ora 13:42

Azi-dimineață au avut loc descinderi la domiciliile mai multor persoane-cheie din administrația companiei de construcții „Glorinal”. În urma acestora, opt oameni ar fi fost reținuți. Informația a fost oferită pentru tv8.md de surse din cadrul companiei și confirmată ulterior de IGP.

„Confirmăm că sunt pornite cauze penale, în dimineața aceasta au fost efectuate percheziții în urma cărora au fost reținute mai multe persoane”, ne-au spus reprezentanții de la poliție.

După ce au făcut percheziții acasă la mai multe persoane cu funcții de răspundere în cadrul „Glorinal”, cei de la Direcția Generală Urmărire Penală (DGUP) din cadrul IGP au reținut opt oameni pentru audieri. Ar fi vorba despre Vasile Chirică, fondatorul companiei de construcții, Sergiu Vârlan – și el fondator la „Glorinal” cu o cotă de 5%. De asemenea, contabila-șefă a companiei, alte două contabile, juristul „Glorinal” – Sergiu Găină, Olesea Periman – manager responsabil de lucrul cu clienții, șeful secției de vânzări și o persoană responsabilă din cadrul Departamentului de IT al companiei.

Reținerile au loc la două zile după ce proprietarul „Glorinal”, Vasile Chirică a vorbit cu jurnalista TV8, Mariana Rață despre mai multe abuzuri împotriva companiei cu scopul de a o prelua de oameni de afaceri din anturajul lui Vlad Plahotniuc. Chirică a spus că aceștia ar exercita influențe inclusiv asupra judecătorilor și procurorilor în acest scop.

Amintim că în urmă cu doi ani, mai mulți oameni care au investit în apartamentele pe care urma să le primească de la compania „Glorinal”, în sectorul Poșta Veche, s-au trezit cu ele puse în gaj la bancă. Asta în condițiile în care blocul nici nu fusese dat în exploatare, astfel, locatarii nu puteau deveni proprietari cu acte în regulă.

Administrația companiei a explicat că apartamentele au fost sechestrate urmare a unui proces de judecată pe care compania îl are cu niște debitori.

Percheziții la sediul companiei „Glorinal” au avut loc și la sfârșitul anului trecut, în cadrul unui dosar pornit pentru escrocherie. În rezultatul măsurilor operative efectuate, procurorii au ridicat agende, înscrisuri și documente.

Procuratura anunța atunci că „Glorinal” și-ar fi prejudiciat clienții cu sume de bani care se ridică la circa 15 milioane de lei.

„Sub conducerea procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Centru, au fost desfășurate percheziții legate de investigarea infracțiunilor de escrocherie și abuz de serviciu, comise de factori de decizie ai unei companii de construcții (care se află în proces de insolvență), atunci când nu au asigurat transmiterea în proprietatea clienților a apartamentelor și spațiilor comerciale în care aceștia au investit bani”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram