Deputatul PSRM, Grigore Novac cere Procuraturii Generale să se lămurească dacă Ilan Șor a transmis prin liberal democratul Vlad Filat plicuri cu bani pentru lidera PAS, Maia Sandu. Socialistul a făcut în acest sens și o interpelare la Procuratura Generală.

„Au fost sau n-au fost plicurile cu bani de la Ilan Șor pentru Maia Sandu? Un răspuns exact trebuie să ne dea procuratura, după ce investighează acest caz. Pornind de la mai multe informații apărute în spațiul public, m-am adresat cu o solicitare către Procuratura Generală, în speranța că vor examina gradul de „onestitate” a liderului PAS”, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook Grigore Novac.

De altfel, deputatul socialist face trimitere la o declarație mai veche a lui Ilan Șor, care ar spune că el însuși ar fi pus bani în plic pentru Maia Sandu, dar și la afirmațiile unui blogger.

„Dacă afirmațiile lui Ilan Șor, dar și ale bloggerului Eugen Luchianiuc, sunt adevărate, în acest caz este vorba de corupție pasivă, faptă pedepsită de lege. Iar “onestitatea” este doar un slogan electoral pentru a minți cetățenii”, a spus Novac.

Drept reacție, lidera PAS, Maia Sandu subliniază că nu a primit vreodată vreun bănuț de la cineva.

„Maia Sandu are averea la vedere – un apartament cumpărat cu 18 ani în urmă și o mașină veche din 2007. Maia Sandu nu a primit de la nimeni un bănuţ nemuncit şi nedeclarat şi toţi ştiu acest lucru. Maia Sandu l-a dat în judecată pe Șor pentru aceste minciuni și vă câștigă tot așa cum a câștigat procesul împotriva lui Marchel.  Socialiștii milionari iau mită de sute de mii de euro și nici nu-și pot închipui că cineva poate trăi cinstit. Ei din 2016 umblă numai cu minciuni despre Maia Sandu. Maia Sandu nu se teme de nimeni, pentru că nu-i este datoare nimănui. Dodon nu are cu ce se lăuda după 4 ani de guvernare, de aceea inventează minciuni despre oponenții săi”, este reacția lui Sandu.

Săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni televizate, Vlad Filat a combătut zvonurile că lidera PAS, Maia Sandu, pe când era ministră a Educației, ar fi primit plicuri cu bani de la cineva. Politicianul susține că va merge în instanță și va demonta aceste speculații.

Anterior, Maia Sandu a spus că îl va acționa în judecată pe Ilan Șor pentru defăimare, după ce ultimul a declarat că i-a transmis anumite sume de bani prin intermediul lui Vlad Filat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!