/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

Chiar dacă nu are o decizie finală în litigiul cu CEC, partidul PACE și-a desemnat candidatul la funcția de președinte

missing
14 septembrie 2020, ora 15:08

Partidul Acasă Construim Europa și-a desemnat candidatul pentru alegerile prezidențiale din acest an. Candidatul a fost anunțat într-o conferință de presă organizată în fața Reședinței de stat din centrul Chișinăului. 

Este vorba despre vicepreședinta partidului Galina Cotorobai.

Suntem siguri că experiența doamnei Galina Cotorobai și de a influența și de a schimba lucrurile spre bine, dar și programul politic bine pregătit îi va motiva pe cetățenii Republicii Moldova să o voteze”, a declarat secretara formațiunii, Nadejda Tatarciuc.

PACE și-a anunțat candidatul, chiar dacă formațiunea nu se regăsește în lista partidelor care își pot înainta un candidat pentru scrutinul din acest an. Din acest motiv, PACE a acționat CEC în judecată. După ce Curtea de Apel a declarat inadmisibilă acțiunea Partidului Acasă Construim Europa, instanța ierarhic superioară, Curtea de Justiție, a anulat această decizie, iar cauza urmează să fie rejudecată.

Contactat de tv8.md, președintele formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că partidul va aștepta o nouă decizie a Curții de Apel Chișinău. „Chiar dacă a fost încheiată procedura de înregistrare a grupurilor de inițiativă, odată ce am acționat în judecată CEC la etapa când se permitea înregistrarea, logic, instanța de judecată, dacă ne dă câștig de cauză, trebuie să ne repună în drepturi și să ne dea posibilitatea ca noi să înregistrăm candidatul. În cazul în care Curtea de Apel va emite o decizie, la fel, ilegală, abuzivă și va tergiversa, noi vom acționa în instanțele superioare și vom merge și la CEDO dacă va fi cazul”, a declarat Cavcaliuc.

Amintim că CEC și-a motivat decizia de a nu include partidul PACE în lista formațiunilor care au dreptul de a-și înainta un candidat la prezidențiale prin faptul că pot să-și înainteze candidați doar parditele care au fost înregistrate oficial înainte de începerea perioadei electorale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram