Partidul Acasă Construim Europa și-a desemnat candidatul pentru alegerile prezidențiale din acest an. Candidatul a fost anunțat într-o conferință de presă organizată în fața Reședinței de stat din centrul Chișinăului. 

Este vorba despre vicepreședinta partidului Galina Cotorobai.

Suntem siguri că experiența doamnei Galina Cotorobai și de a influența și de a schimba lucrurile spre bine, dar și programul politic bine pregătit îi va motiva pe cetățenii Republicii Moldova să o voteze”, a declarat secretara formațiunii, Nadejda Tatarciuc.

PACE și-a anunțat candidatul, chiar dacă formațiunea nu se regăsește în lista partidelor care își pot înainta un candidat pentru scrutinul din acest an. Din acest motiv, PACE a acționat CEC în judecată. După ce Curtea de Apel a declarat inadmisibilă acțiunea Partidului Acasă Construim Europa, instanța ierarhic superioară, Curtea de Justiție, a anulat această decizie, iar cauza urmează să fie rejudecată.

Contactat de tv8.md, președintele formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că partidul va aștepta o nouă decizie a Curții de Apel Chișinău. „Chiar dacă a fost încheiată procedura de înregistrare a grupurilor de inițiativă, odată ce am acționat în judecată CEC la etapa când se permitea înregistrarea, logic, instanța de judecată, dacă ne dă câștig de cauză, trebuie să ne repună în drepturi și să ne dea posibilitatea ca noi să înregistrăm candidatul. În cazul în care Curtea de Apel va emite o decizie, la fel, ilegală, abuzivă și va tergiversa, noi vom acționa în instanțele superioare și vom merge și la CEDO dacă va fi cazul”, a declarat Cavcaliuc.

Amintim că CEC și-a motivat decizia de a nu include partidul PACE în lista formațiunilor care au dreptul de a-și înainta un candidat la prezidențiale prin faptul că pot să-și înainteze candidați doar parditele care au fost înregistrate oficial înainte de începerea perioadei electorale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!