Premierul Ion Chicu le face din deget deputaților care vineri au anulat votarea proiectul ce prevede asigurarea medicală gratuită pentru veteranii angajați în câmpul muncii. De fapt, parlamentarii au decis să extindă această prevedere, scutirea de plata asigurării medicale, și pentru veteranii care nu sunt angajați în câmpul muncii. 

Ion Chicu este de părere că astfel legea este anticonstituțională, întrucât prevede cheltuieli suplimentare neacoperite. „A ieșit o populistă cu un amendament care a anulat practic propunerea de a scuti veteranii care nu sunt angajați, au decis să extindă pentru toți scutirea de plata asigurării medicale, indiferent dacă sunt angajați în câmpul muncii sau nu”, a declarat premierul.

„Fac un apel către Parlament să manifeste responsabilitate pentru că Guvernul nu va accepta și nu va finanța legi adoptate de Parlament anticonstituțional. Atunci când vor fi asemenea cazuri, ne vom adresa la Curtea Constituțională (CCM). Reamintesc unor deputați că Guvernul nu este subalternul Parlamentului, dar este puterea executivă”, a mai spus Ion Chicu.

„Noi contăm pe responsabilitatea deputaților. Sper că Parlamentul va adopta această inițiativă, iar veteranii vor beneficia de asistență gratuită din partea Guvernului”, precizat șeful Executivului.

Vineri a avut loc prima ședință a Legislativului din actuala sesiune parlamentară. Printre proiectele adoptate este rectificarea bugetului, proiectul de modificare a Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și pachetul de măsuri pentru susținerea cadrelor didactice, producătorilor agricoli, altor categorii de angajați și angajatori, în condițiile efectelor economice ale ”COVID-19” și secetei.

 

 

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!