/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Noi reguli de traversare a frontierei. Persoanele aflate în autoizolare pot merge, de azi, peste hotare

missing
14 septembrie 2020, ora 12:27

Noi reguli de traversare a frontierei Republicii Moldova. Începând de astăzi, persoanele care se află în autoizolare pot să meargă peste hotare, însă nu sunt scutite de sancțiune. Amenda variază de la 50 la 25 de mii de lei. Decizia a fost luată la ultima ședință a Comisiei Excepționale de Sănătate Publică.

Până astăzi Poliția de Frontiră sancționa cetățeanul și-l întorcea înapoi acasă, în autoizolare, dar de astăzi, îl sanctionează, însa nu îi îngrădește dreptul la circulatie”, a precizat ofițera de presă a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi pentru tv8.md.

De asemenea, Comisia a decis că elevii și studenții, care urmează să susțină examene de admitere sau de finalizare a studiilor, care merg la studii în instituții de învățământ pe teritoriul Republicii Moldova sau peste hotare, sau care se deplasează pentru activități legate de finalizarea, organizarea și desfășurarea studiilor, cu prezentarea documentelor confirmative nu mai trebuie să completeze fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere. Excepție face reprezentantul legal sau însoțitorul elevilor și studenților.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram