Noi reguli de traversare a frontierei Republicii Moldova. Începând de astăzi, persoanele care se află în autoizolare pot să meargă peste hotare, însă nu sunt scutite de sancțiune. Amenda variază de la 50 la 25 de mii de lei. Decizia a fost luată la ultima ședință a Comisiei Excepționale de Sănătate Publică.

Până astăzi Poliția de Frontiră sancționa cetățeanul și-l întorcea înapoi acasă, în autoizolare, dar de astăzi, îl sanctionează, însa nu îi îngrădește dreptul la circulatie”, a precizat ofițera de presă a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi pentru tv8.md.

De asemenea, Comisia a decis că elevii și studenții, care urmează să susțină examene de admitere sau de finalizare a studiilor, care merg la studii în instituții de învățământ pe teritoriul Republicii Moldova sau peste hotare, sau care se deplasează pentru activități legate de finalizarea, organizarea și desfășurarea studiilor, cu prezentarea documentelor confirmative nu mai trebuie să completeze fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere. Excepție face reprezentantul legal sau însoțitorul elevilor și studenților.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!