Candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov, a venit la secția de votare doar cu colegii, fără a fi însoțită de membri ai familiei. Candidata și-a pus masca de protecție abia după ce a intrat în secția de vot. După ce a făcut alegerea, candidata a declarat că a votat pentru o Moldovă înfloritoare și pentru a șterge diferența dintre sate și orașe.

Am votat pentru pensii, salarii și pentru un trai decent pentru părinții și buneii noștri. Am votat pentru ca satele noastre să prospere, pentru a șterge diferența dintre sat și oraș, pentru ca cei care trăiesc la sat să aibă și să se bucure de aceleași condiții ca și cei de la oraș. Pentru o Moldovă înfloritoare, așa cum noi o merităm”, a declarat Ivanov după ce a votat.

Până la această oră au votat prim-ministrul, Ion Chicu, candidatul Mișcării Politice UNIREA, Dorin Chirtoacă, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, canidatul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, cadnidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu, canidatul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. și candidatului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Astăzi în R. Moldova au loc alegeri prezidenţiale directe. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se vor închide la 21:00. În acest an, alegerile se vor desfășura diferit, fiind impuse mai multe reguli. Astfel, fiecare alegător trebuie să poarte o mască și să aibă pixul propriu pentru a putea semna. Totodată, astăzi este interzisă agitația electorală.

La fotoliul de președinte aspiră opt candidați, care sunt înscriși în buletinele de vot în următoarea ordine:

USATÎI RENATO, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”
NĂSTASE ANDREI, desemnat de Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”
DELIU TUDOR, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova
DODON IGOR, desemnat de adunarea cetățenilor
IVANOV VIOLETA, desemnată de Partidul Politic „Șor”
SANDU MAIA, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”
ȚÎCU OCTAVIAN, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”
CHIRTOACĂ DORIN, desemnat de Blocul electoral UNIREA.

Secțiile de votare se vor închide la ora 21:00.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!