/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Președintele Poloniei a felicitat-o pe Maia Sandu: „Polonia este hotărâtă să consolideze relațiile la nivel înalt”

missing
16 noiembrie 2020, ora 16:46

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a transmis un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu, după victoria din cadrul turul II al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Felicitări Maia Sandu pentru o campanie prezidențială de succes. Polonia este hotărâtă să consolideze relațiile dintre Polonia și R. Moldova la nivel înalt atât la nivel bilateral, cât și la nivel european.”, a scris Andrzej Duda pe contul său de twitter.

Președintele rus, Vladimir Putin, a transmis Maiei Sandu o telegramă de felicitare cu ocazia victoriei în turul II al alegerilor prezidențiale. Potrivit ria.ru, acesta i-a urat președintei alese a R. Moldova: succes, sănătate și bunăstare.

Președintele României, Klaus Iohannis este primul șef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu. Într-o postare pe twitter, președintele român a scris că în cadrul scrutinului cetățenii R. Moldova au ales continuarea drumului european și democratic.

Și premierul României a felicitat-o pe Maia Sandu: „Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru R. Moldova”

Vladimir Zelenski a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria și a spus că așteaptă consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina.

Și lidera opoziție din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a transmis un mesaj de felicitarea pentru Maia Sandu: „Sunt impresionată de vitejia și dăruirea ei”.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu, după victoria din cadrul turul II al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Președintele delegației Parlamentului European în Comitetul de Asociere Uniunea Europeană, Siegfried Mureșan, a felicitat-o pe Maia Sandu cu câștigul în alegerile prezidențiale.

Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, a felicitat-o pe lidera PAS, Maia Sandu, pentru victoria obținută în urma scrutinului prezidențial. Într-un mesaj postat pe Facebook, Navalnîi a scris că „Republica Moldova are totul pentru o dezvoltare de succes”.

Alegerile prezidențiale au fost reflectate pe larg în presa din străinătate. Zeci de publicații au scris despre victoria Maiei Sandu în scrutinul din 15 noiembrie, care a acumulat 57,75% din voturi, iar Igor Dodon s-a clasat pe locul doi, acumulând 42,25% din voturi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram