Președinte Igor Dodon continuă să atace moldovenii din străinătate. După ce, anterior, a declarat că Diaspora din statele UE a fost transportată organizat la alegerile prezidențiale, în această seară, în cadrul unei emisiuni TV, acesta a spus di nou că are dovezi la acest subiect și s-a adresat în judecată.

„Noi am văzut foarte multă transportare și cumpărare în Diasporă, în statele membre ale Uniunii Europene. Avem aceste dovezi. Ne-am adresat în judecată”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la NTV.

„Pentru Diaspora din UE sunt diferite asociații, îi adună, lucrează cu ei. Nu doar la alegeri, în fiecare săptămână. Au niște chaturi. Din păcate, în Federația Rusă asta nu este”, a adăugat Dodon.

Imediat după turul I al scrutinului prezidențial, Igor Dodon, în cadrul unui emisiuni, tot de la acelaşi post TV, a menționat: „O surpriză a fost participarea masivă a diasporei, în special din occident. Ceea ce a fost o surpriză în condițiile de pandemie. Noi avem tot mai multe semnale că acolo a fost organizat transport, autobuze care au adus oamenii la secțiile de vot. Și cei care acum încearcă să vorbească de Transnistria că au adus oameni, să se uite în ograda sa. Cred că alegătorii au votat așa cum noi și intuiam, cu excepția diasporei și cele peste 240 de întrevederi pe care le-am avut în turul întâi, în campania electorală, și-au dat efectul”.

Iar după turul II al alegerilor prezidențiale, în cadrul unei conferințe de presă, Igor Dodon a lansat un nou atac la adresa moldovenilor din străinătate: „Staff-ul nostru electoral a fixat mai multe încălcări fără precedent în acest scrutin prezidențial. Este vorba de blocarea dreptului de vot a cetățenilor din stângă Nistrului, este vorba de transportarea alegătorilor din țările membre ale UE, este vorba implicarea prin declarații a diferitor oficiali occidentali și influențarea votului. Pe parcursul acestei nopți, dimineața, am primit sute și mii de mesaje de la concetățenii, alegătorii mei, care întreabă cu lacrimi de ce se permitem celor care au fraudat alegerile și să nu contestăm”.

Precizăm că în mai multe secții de vot din orașe din întreaga lumea s-au format cozi enorme, iar moldovenii din străinătate s-au mobilizat într-un număr impresionant și au ieșit la vot. Peste 260 de mii de moldoveni din Diasporă au votat în cadrul turului II al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!