/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Săptămâna bucătăriei italiene în lume pe tv8.md –despre cafeaua esspreso!

missing
27 noiembrie 2020, ora 10:11

Suntem în a 5-a zi din săptămâna bucătăriei italiene în lume, și astăzi vorbim despre cafeaua italiană.

Dacă e să facem o mică recapitulare vă spunem că luni în primul episod am făcut o prezentare generală a bucătăriei italiene, marți am gătit paste, miercuri am gustat din faimoasa pizza italiană, ieri am făcut o călătorie virtuală în italia unde am vorbit despre vestitele vinuri italiene. Astăzi, Excelența Sa, Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, împreună cu Andrei Veleșcu, colegul nostru, vin să vă prezinte o nouă ediție despre cafeau esspreso, care desigur este cu origini italiene.

Cafeaua are o istorie îndelungată în Italia. Veneția a fost unul dintre primele porturi cu ajutorul carora boabele de cafea au fost importate în Europa. Italia a devenit, cu adevarat, unul din liderii mondiali în industria cafelei grație lui Milanese Luigi Bezzera, inventatorul aparatului de cafea. Acesta a venit cu ideea ca apa să fie trecuta cu presiune mare prin cafeaua macinata, pentru a produce o băutură scurtă și concentrată.După cum îi spune și numele, este o cafea preparată express pentru fiecare client. Rapid de făcut și bine concentrat, espresso a devenit una dintre cele mai consumate cafele din lume desigur datorită Italiei.

Vizitați site-ul nostru pentru a vă informa corect și la timp despre tot ce se întâmplă în lume, dar în această săptămână pentru a vă îndrăgosti de cultura și bucătăria italiană.

Acest proiect este realizat cu suportul Ambasadei Italiei în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram