Într-un mesaj postat pe Facebook, liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi anunță că vine din Germania în R. Moldova și va participa duminică la protestul anunțat de președinta aleasă, Maia Sandu.

După ce președinta aleasă, Maia Sandu a anunțat că duminică vor avea loc proteste, astăzi, liderul PN, Renato Usatîi a declarat că va veni din Germania în R. Moldova și se va alătura manifestațiilor din PMAN. Asta după ce ieri, deputații PSRM-ȘOR au votat la repezeală mai multe proiecte de legi, printre care și Legea privind scoaterea SIS din subordinea președintelui, dar și proiectele privind politica bugetat fiscală, bugetul de stat.

Partidul Acțiune și Solidaritate a depus vineri, 4 decembrie, o contestație la Curtea Constituțională prin care cer să fie declarată neconstituțională Legea prin care SIS a fost scos din subordinea președintelui.

Ieri, în fața Parlamentului a avut loc protestul anunțat de președinta aleasă, Maia Sandu. Mai mulți cetățeni au protestat în fața Parlamentului pentru a-și manifesta nemulțumirea față de proiectul de lege înaintat de socialiști, care prevede scoaterea din atribuțiile Președinției a Serviciului Informații și Securitate (SIS).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!