/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Omul de afaceri, care declara că cei 1,5 milioane de euro depistați la vama Leușeni sunt ai lui, scos de sub urmărire penală

missing
11 decembrie 2020, ora 16:00

Omul de afaceri Adriano Dulgher a fost scos de sub urmărire penală. Aceasta, după ce acum câteva luni bărbatul se declara proprietarul celor 1, 5 milioane de euro depistate într-un camion la vama Leușeni. 

„Cu referință la captura ceea de mijloace financiare de la Vama Leușeni, noi am stabilit cu certitudine faptul că persoana care se afla la volanul acelui camion a cunoscut despre existența acestor bani și i-a introdus în taină pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru acest fapt, deoarece au fost acumulate destule probe, persoana a fost deferită justiției, adică dosarul a fost transmis în instanța de judecată, iar magistrații urmează să ia o decizie în privința acestuia. Persoana care s-a dat drept proprietara acestor bani, fiind verificate și coraborate cu alte probe din dosar, a a fost scoasă de sub urmărie penală”, a declarat pentru tv8 procurorul-șef al PCCOCS, Ion Caracuian.

Precizăm că, în luna aprilie banii au fost depistați la intrarea în țară, în habitaclul unui autocamion de model „Mercedes Actros”, înmatriculat în Republica Moldova, ce se deplasa fără încărcătură. Șoferul tirului a fost plasat în arest preventiv de 30 de zile, după ce înițial fusese plasat în arest la domiciliu.

Ulterior, oamenii legii au declarat atunci că au recepționat o cerere de la un moldovean stabilit în Londra, care spunea că banii i-ar aparține.

Era vorba de Adriano Dulgher, fondatorul mai multor companii în Londra, Marea Britanie, și Republica Moldova. Acesta adresase o cerere, prin poșta electronică, la PCCOCS, din care ar rezulta că are apartenență la cele peste 1,5 milioane de euro depistate la Vama Leușeni.

Citește și: A fost audiat bărbatul care se declară proprietarul celor 1,5 milioane de euro depistate la Vamă în noaptea de Paște

Citește și: Ce spune presupusul proprietar al celor 1,5 milioane de euro, capturate la vamă în noaptea de Paști: „Această metodă a fost una legală”

Citește și: Omul de afaceri Adrian Dulgher numește drept show perchezițiile în dosarul celor 1,5 milioane de euro capturate la vamă

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram