Procurorul general Alexandr Stoianoglo a oferit detalii despre dosarul pornit pe „Gazprombank” din Federația Rusă, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, ediția difuzată pe data de 24 decembrie curent. 

„Noi avem deschis un dosar penal pe numele companiei „Gazprombank” din Federația Rusă. O sută de milioane de dolari au fost transferați ilegal pe contul acestei bănci, în luna septembrie, anul 2014. Noi investigăm acest transfer. Banii trebuie să fie întorși în buget. Ne este greu să facem aceasta în cadrul unui dosar penal, dar din câte cunosc, Veaceslav Platon a formulat declarații de creanță pe „Gazprombank” în sumă de 209 milioane dolari și le-a prezentat Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Specialiștii din cadrul Procuraturii au analizat aceste declarații și credem că au perspectivă juridică”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Anterior, tot la „Politica Nataliei Morari”, Veaceslav Platon a spus că este demonstrată vinovăția BNM în dosarul frauda bancară. Mai mult, controversatul om de afaceri a declarat că în frauda bancară ar fi fost implicată și banca rusă „Gazprombank”.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!