/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 816: Sfatul lui Băsescu pentru Moldova, atacuri mortale și navă distrusă! Avertizarea lansată de Estonia

După ce învestirea Guvernului Gavrilița a eșuat, Maia Sandu cheamă astăzi fracțiunile parlamentare la consultări

missing
11 februarie 2021, ora 16:28

După respingerea Guvernului Gavrilița, la solicitarea PAS și a candidatei, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că invită fracțiunile parlamentare la o nouă rundă de consultări. Solicitată de tv8.md, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță, a declarat că consultările vor avea loc astăzi, la ora 17.00, la sediul Președinției.

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cheamă fracțiunile parlamentare la o nouă rundă de consultări, la ora 17:00, la sediul Președinției”, ne-a declarat Sorina Ștefârță.

Amintim că, Guvernul Gavrilița nu trecut de testul Legislativului. După aproape cinci ore de discuții și dezbateri, niciun deputat nu și-a dat votul pentru învestirea Executivului. Astfel, prima tentativă de votare a Guvernului a eșuat.

Tot astăzi, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare.

Și Platforma DA își anunță disponibilitatea de crearea unui Guvern minoritar și a solicitat consultări urgente cu președinta Maia Sandu.

Între timp s-a creat o majoritate parlamentară formată din 54 de deputați a fost creată astăzi în Legislativ. Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a anunțat în plenul Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram