/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Andrian Candu anunță că grupul „Pro Moldova” va participa la consultările inițiate de Maia Sandu. „Ulterior vom veni cu o poziție oficială”

missing
11 februarie 2021, ora 16:54

Grupul Parlamentar Pro Moldova a anunțat după consultările cu președinta Maia Sandu, vor veni cu o poziție oficială referitor la situația politică care s-a creat în țară. Despre aceasta a anunțat Andrian Candu, liderul grupului Parlamentar Pro Moldova, în cadrul unui briefing de presă.

„Pro Moldova nu a votat Guvernul Gavrilița chiar dacă ar fi putut să o facă. Nu avem nicio obiecție la Guvernul desemnat. Noi nu am votat acest Guvern pentru că nu a existat nicio intenție ca să-și asume guvernarea. O situație mai deficilă și foarte stranie, e că pe lângă faptul că suntem cunoscuți despre furtul miliardului, astăzi un Guvern nu a fost susținut cu niciun vot în plenul Parlamentului. Peste 40 de minute ne vom duce la consultările cu președinta Maia Sandu. Ulterior vom veni cu o poziție oficială”,  a declarat Andrian Candu.

În cadrul aceluiași briefing de presă, Candu a mai declarat că candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier al țării este una bună din punct de vedere al profesionalismului.

Amintim că, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că invită fracțiunile parlamentare la o nouă rundă de consultări care vor avea loc astăzi, la ora 17.00, la sediul Președinției, după ce Guvernul Gavrilița nu trecut de testul Legislativului.

Tot astăzi, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare.

Și Platforma DA își anunță disponibilitatea de crearea unui Guvern minoritarși a solicitat consultări urgente cu președinta Maia Sandu. Platforma DA îl propune pe Andrei Năstase la funcția de prim-ministru.

Între timp s-a creat o majoritate parlamentară formată din 54 de deputați a fost creată astăzi în Legislativ. Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a anunțat în plenul Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram