/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

/VIDEO/ Fracțiunile parlamentare, după discuțiile cu președinta Sandu. Filip: „PD nu va susține candidatura Marianei Durleșteanu”. Furculiță: „Vom veni cu o echipă profesionistă”

missing
11 februarie 2021, ora 17:13

După consultările cu președinta Sandu, fracțiunea Partidului Democrat (PD) a declarat că nu va susține candidatura înaintată de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la funcția de prim-ministră. De cealaltă parte, socialiștii se arată convinși că Mariana Durleșteanu va obține numărul necesar de voturi în Parlament și va fi învestită în calitate de prim-ministră.

Corneliu Furculiță, vicepreședintele fracțiunii PSRM: „Am comunicat despre formarea unei majorități, am depus toate documentele necesare la Președinție. Am avut asigurări și avem în continuare susținere. Suntem în așteptare ca președinta să urmeze Constituția. Considerăm că Mariana Durleșteanu este o candidatură potrivită. Vom veni cu o echipă profesionistă. Din discuții cu toți deputații cunoaștem că va fi susținută candidatura doamnei Durleșteanu.”

Pavel Filip, lider PDM:PD nu va susține candidatura Marianei Durleșteanu. Trebuie să existe o balanță. Eu astăzi am zis că asistăm la un exercițiu de trișare. Cu părere de rău, astăzi în Parlament am avut o zi pierdută. La sfârșit de zi, am înțeles pentru ce a fost acel spectacol, a fost nevoie de timp pentru a acumula semnături. Ni s-a făcut și nouă oferta să participăm. Am zis categoric nu, noi nu putem participa într-o asemenea componență. Iată avem deja trei candidați la funcția de prim-ministru”.

Alexandru Slusari, deputat Platforma DA:Poate mai avem marjă de manevră și să nu fie acceptată această alianță majoritară, în caz contrar situația devine foarte complicată. Poziția noastră o cunoașteți, dacă nu este târziu, noi rămânem cu propunerea noastră”.

Andrian Candu, liderul „Pro Moldova”:Trebuie găsit acel mijloc de aur pentru ca cetățenii să aibă un viitor mai bun și să nu fie afectați de pandemie”. 

Igor Grosu, fracțiunea PAS: „Această țară are nevoie de alegeri anticipate, în special după ceea ce s-a întâmplat astăzi”.

Amintim că, Guvernul Gavrilița nu trecut de testul Legislativului. După aproape cinci ore de discuții și dezbateri, niciun deputat nu și-a dat votul pentru învestirea Executivului. Astfel, prima tentativă de votare a Guvernului a eșuat.

Tot astăzi, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare.

Și Platforma DA își anunță disponibilitatea de crearea unui Guvern minoritar și a solicitat consultări urgente cu președinta Maia Sandu.

Între timp s-a creat o majoritate parlamentară formată din 54 de deputați a fost creată astăzi în Legislativ. Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a anunțat în plenul Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram