Un singur deputat de la Platforma DA a participat la consultările de la Președinție. Este vorba despre legislatorul Alexandr Slusari. Alesul poporului a declarat că fracțiunea pe care o conduce conștientizează că ceea ce se întâmplă este o formalitate. 

„Nu are rost să avem o atitudine serioasă față de aceste consultări. Nu s-a dorit o discuție sinceră de la primele consultări și nici ulterior. Niciodată doamna președintă nu a luat în serios acest subiect.

Noi nu mergem după valuri. Preferăm să spunem adevărul. Nu se dorește să fie salvată țara. Din punctul nostru de vedere, Maia Sandu și Igor Dodon se gândesc la propriul interes”, a spus deputatul.

La Președinție au loc astăzi consultările cu fracțiunile parlamentare. Nu toți deputații însă au spus că vor participa la întrevederea cu Maia Sandu. Legislatorii „Pentru Moldova” au declarat că nu vor veni la consultări, iar socialiștii au cerut ca acestea să fie amânate.

Deputații Partidului Democrat (PDM) care au plecat la consultările demarate la Președinție au propus șefei statului Maia Sandu să abandoneze pe o perioadă ideea alegerilor anticipate și dizolvarea Parlamentului.

Liderul grupului „Pentru Moldova”, deputatul Andrian Candu a spus că a venit la consultări cu șefa statului Maia Sandu doar din respect pentru instituția Prezidențială.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!