Deputatul Iurie Reniță a făcut public raportul Procuraturii Generale, care confirmă recepționarea autodenunțurilor de la Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, omul de încredere al fostului lider al democraților, privind finanțările ilegale ale Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Reniță acuză Procuratura că mușamalizează dosarele notorii de corupție.

„Oare se poate să mințiți cu atâta nesimțire cetățenii noștri și pe mine ca deputat? Ce aveți a spune, acum, despre acest Raport, adresat Procurorului General (rog să vedeți anexa), în care PG confirmă recepționarea autodenunțurilor de la Plahotniuc și Iaralov privind finanțările ilegale ale PSRM-ului? Chiar doriți atât de mult să vă prezint și alte probe incontestabile despre finanțarea PSRM-ului în frunte cu Igor Dodon?”, a scris Iurie Reniță într-o postare pe Facebook.

„Clasarea unor dosare vădit politice de către PG ține, preponderent, de partea tehnică a lucrurilor în contrast izbitor și de neînțeles cu închiderea unor dosare de corupție de maximă rezonanță sau eliberarea din pușcărie și exonerarea de acuzații a unor persoane notorii din lumea criminală și interlopă: numai cât face episodul video în care Stoianoglo își salută, incredibil de familiar, prietenul parlamentar de altă dată (gesturi de acest fel pentru un Procuror General cu un deținut notoriu sunt categoric inadmisibile!)”, a adăugat Reniță.

Potrivit deputatului, Procuratura Generală ar funcționa „după bunul plac” și ar „reacționa virulent la declarațiile politicienilor când sunt vizate deficiențele ei”.

„Când e vorba de comentarii și interpretări politice, aceasta este de neîntrecut, de parcă cei de la PG au fost aleși în funcții direct de către popor, fiind abilități cu dreptul să facă declarații politice! Oare un deputat trebuie să le cunoască dosarele de mare corupție, ce se află pe rol la PG, iar aceasta să menționeze, cu iresponsabilitate cronică, că aceste dosare nu sunt și nici n-au fost vreodată în gestiunea sa? ”, a notat Reniță.

Iurie Reniță a dezvăluit săptămâna trecută la „Cutia Neagră” de la TV8 că Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov au depus autodenunțuri în cazul „kuliok”, apărut după ce în spațiul public au fost publicate imagini cu liderul PSRM, Igor Dodon, care a primit o sacoșă de la Plahotniuc. Vladimir Cebotari, fost membru al Partidului Democrat, a confirmat informația, spunând că a știut despre autodenunțul lui Plahotniuc încă de când acesta s-a adresat la Procuratură, iar informația a fost prezentată „în echipă”.

A doua zi, după ce Procuratura Generală a anunțat printr-un comunicat de presă că nu a primit niciun autodenunț, deputatul Reniță a publicat pe pagina sa de Facebook fragmente din acesta. Declarațiile ar fi fost făcute în iunie 2019.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!