Procuratura Generală a reacționat printr-un comunicat de presă după ce deputatul Iurie Reniță a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu raportul PG care confirmă recepționarea autodenunțurilor de la fostul lider al democraților Vlad Plahotniuc și omul său de încredere, Serghei Iaralov, privind finanțările ilegale ale Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Reprezentanții instituției susțin în continuare că nu au recepționat vreun autodenunț de la cei doi în acest dosar.

Potrivit celor de la Procuratură, depozițiile lui Plahotniuc și Iaralov sunt parte a unei alte investigații, în cadrul unui alt proces penal aflat în derulare.

„Documentele pe care se fundamentează argumentația domnului deputat NU au tangență cu speța dată, acestea constituind procese verbale de audiere a martorilor într-un alt caz”, se menționează în comunicatul PG.

PG îl acuză ăpe Iurie Reniță de faptul că operează cu frânturi din acte pentru a-și face rating polic și a induce în eroare societatea.

„Spre regret, în elanul de a se evidenția pe orice căi și prin orice mijloace, deputatul Iurie Reniță, dând dovadă de lipsa celor mai elementare cunoștințe juridice, a acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale în campanii de manipulare a opiniei publice și discreditare a Procuraturii – activitate incompatibilă cu statutul de ales al poporului”, potrivit PG.

Amintim că astăzi, deputatul Iurie Reniță a făcut public raportul Procuraturii Generale, care confirmă recepționarea autodenunțurilor de la Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, omul de încredere al fostului lider al democraților, privind finanțările ilegale ale Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Reniță acuză Procuratura că mușamalizează dosarele notorii de corupție.

Potrivit deputatului, Procuratura Generală ar funcționa „după bunul plac” și ar „reacționa virulent la declarațiile politicienilor când sunt vizate deficiențele ei”.

Iurie Reniță a dezvăluit săptămâna trecută la „Cutia Neagră” de la TV8 că Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov au depus autodenunțuri în cazul „kuliok”, apărut după ce în spațiul public au fost publicate imagini cu liderul PSRM, Igor Dodon, care a primit o sacoșă de la Plahotniuc. Vladimir Cebotari, fost membru al Partidului Democrat, a confirmat informația, spunând că a știut despre autodenunțul lui Plahotniuc încă de când acesta s-a adresat la Procuratură, iar informația a fost prezentată „în echipă”.

A doua zi, după ce Procuratura Generală a anunțat printr-un comunicat de presă că nu a primit niciun autodenunț, deputatul Reniță a publicat pe pagina sa de Facebook fragmente din acesta. Declarațiile ar fi fost făcute în iunie 2019.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!