Liderul Partidului „Șor”, deputatul fugar condamnat la închisoare Ilan Șor, a venit cu o reacție după ce Banca Națională a Moldovei a răspuns la scrisoarea sa, privind demararea discuțiilor pentru reîntoarcerea banilor din frauda bancară.

Într-un live pe Facebook, pe 12 mai curent, deputatul a spus: „mă bucură faptul că BNM a venit cu un răspuns, aceasta deja este o victorie, glumesc desigur. A trecut destul de mult timp pentru ca acești netrebnici să formuleze un răspuns. Este un răspuns care demonstrează incompetența BNM, și ne-dorința angajaților de a face ceva”, a spus Ilan Șor.

La sfârșitul lunii aprilie, Ilan Șor a anunat că a trimis la Procuratură, BNM și Ministerul Finanțelor scrisori cu privire la intenția sa de a întoarce în bugetul statului banii care i se impută în proces.

Ilan Șor, care este fugit din țară, iar locul aflării sale nu se cunoaște, susține că a solicitat desemnarea reprezentanților de la fiecare instituție în parte, pentru a demara discuțiile privind reîntoarcerea banilor. Totul în schimbul anulării mandatului său de arestare.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții BNM au precizat că demersul avocaților deputatului fugar, adresat BNM, poate fi înaintat doar în cadrul procedurilor judiciare deja demarate.

Vezi și:

/INFOGRAFIC/ Epopeea dosarului Șor sau cum sistemul de justiție din Republica Moldova

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!