/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Ilan Șor, nemulțumit de răspunsul BNM la scrisoarea sa. Deputatul fugar a venit cu critici

missing
12 mai 2021, ora 23:11

Liderul Partidului „Șor”, deputatul fugar condamnat la închisoare Ilan Șor, a venit cu o reacție după ce Banca Națională a Moldovei a răspuns la scrisoarea sa, privind demararea discuțiilor pentru reîntoarcerea banilor din frauda bancară.

Într-un live pe Facebook, pe 12 mai curent, deputatul a spus: „mă bucură faptul că BNM a venit cu un răspuns, aceasta deja este o victorie, glumesc desigur. A trecut destul de mult timp pentru ca acești netrebnici să formuleze un răspuns. Este un răspuns care demonstrează incompetența BNM, și ne-dorința angajaților de a face ceva”, a spus Ilan Șor.

La sfârșitul lunii aprilie, Ilan Șor a anunat că a trimis la Procuratură, BNM și Ministerul Finanțelor scrisori cu privire la intenția sa de a întoarce în bugetul statului banii care i se impută în proces.

Ilan Șor, care este fugit din țară, iar locul aflării sale nu se cunoaște, susține că a solicitat desemnarea reprezentanților de la fiecare instituție în parte, pentru a demara discuțiile privind reîntoarcerea banilor. Totul în schimbul anulării mandatului său de arestare.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții BNM au precizat că demersul avocaților deputatului fugar, adresat BNM, poate fi înaintat doar în cadrul procedurilor judiciare deja demarate.

Vezi și:

/INFOGRAFIC/ Epopeea dosarului Șor sau cum sistemul de justiție din Republica Moldova

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram