În aceste momente au loc percheziții la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM). Descinderile sunt efectuate de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), iar informația a fost confirmată pentru tv8.md de purtătorul de cuvânt al instituției, Emil Gaitur.

„PCCOCS confirmă desfășurarea perchezițiilor pe cazul Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova. Investigațiile în cadrul acestui dosar sunt în fază activă, iar cu amănunte vom reveni odată cu avansarea acestora”, a precizat Emil Gaitur.

Precizăm că în Legislativ a fost creată o Comisie de anchetă care să cerceteze stuația de la CFM. În zece ani, întreprinderea Calea Ferată din Moldova a fost delapidată de peste un miliard cinci sute de mii de lei.

Transportul de pasageri fără bilete, furtul de combustibil și procurarea la preț mult mai mare a unor piese de schimb pentru repararea locomotivelor au dus la prejudicierea întreprinderii. Potrivit raportului privind situația la CFM prezentat la 22 aprilie în plenul Parlamentului de către Oleg Lipski, președintele Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. Calea Ferată din Moldova.

Amintim că, la 24 aprilie curent, Oleg Tofilat a fost ales noul șef al CFM. Acesta a fost desemnat câștigătorul concursului organizat de Consiliul de administrație al întreprinderii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!