/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ultima oră! PCCOCS desfășoară în aceste momente percheziții pe cazul Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova

03 iunie 2021, ora 11:16

În aceste momente au loc percheziții la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM). Descinderile sunt efectuate de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), iar informația a fost confirmată pentru tv8.md de purtătorul de cuvânt al instituției, Emil Gaitur.

„PCCOCS confirmă desfășurarea perchezițiilor pe cazul Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova. Investigațiile în cadrul acestui dosar sunt în fază activă, iar cu amănunte vom reveni odată cu avansarea acestora”, a precizat Emil Gaitur.

Precizăm că în Legislativ a fost creată o Comisie de anchetă care să cerceteze stuația de la CFM. În zece ani, întreprinderea Calea Ferată din Moldova a fost delapidată de peste un miliard cinci sute de mii de lei.

Transportul de pasageri fără bilete, furtul de combustibil și procurarea la preț mult mai mare a unor piese de schimb pentru repararea locomotivelor au dus la prejudicierea întreprinderii. Potrivit raportului privind situația la CFM prezentat la 22 aprilie în plenul Parlamentului de către Oleg Lipski, președintele Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. Calea Ferată din Moldova.

Amintim că, la 24 aprilie curent, Oleg Tofilat a fost ales noul șef al CFM. Acesta a fost desemnat câștigătorul concursului organizat de Consiliul de administrație al întreprinderii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram