Banca Națională a Moldovei (BNM) va expedia săptămâna viitoare în instanța de judecată cererea de chemare pentru încasarea de la Gazprombank a 100 milioane de dolari. Anunțul a fost făcut de către procurorul general Alexandr Stoianoglo. 

„Un alt dosar penal pe faptul sustragerii prin delapidare din fondul corespondent al BNM din Gazprombank, Federația Rusă, a 100 de milioane de dolari, cu utilizarea a șapte ordine swift falsificate. La 11 martie 2021, cauza penală de învinuire a fostului președinte interimar al BEM a fost transmisă în judecătorie. În afara de aceasta, săptămâna viitoare BNM va expedia în instanța de judecată cererea de chemare pentru încasarea de la Gazprombank a 100 de milioane de dolari”, a declarat Stoianoglo.

În decembrie 2020, procurorul general a anunțat că a fost deschis un dosar penal pe numele companiei „Gazprombank” din Federația Rusă. Atunci, Alexandr Stoianoglo a spus că o sută de milioane de dolari au fost transferați ilegal pe contul acestei bănci, în luna septembrie 2014.

În noiembrie 2020, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a spus că în dosarul frauda bancară a implicată și banca rusă „Gazprombank”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!