/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

BNM va expedia în instanță cererea de chemare pentru încasarea de la Gazprombank a 100 milioane de dolari

missing
15 iunie 2021, ora 13:24

Banca Națională a Moldovei (BNM) va expedia săptămâna viitoare în instanța de judecată cererea de chemare pentru încasarea de la Gazprombank a 100 milioane de dolari. Anunțul a fost făcut de către procurorul general Alexandr Stoianoglo. 

„Un alt dosar penal pe faptul sustragerii prin delapidare din fondul corespondent al BNM din Gazprombank, Federația Rusă, a 100 de milioane de dolari, cu utilizarea a șapte ordine swift falsificate. La 11 martie 2021, cauza penală de învinuire a fostului președinte interimar al BEM a fost transmisă în judecătorie. În afara de aceasta, săptămâna viitoare BNM va expedia în instanța de judecată cererea de chemare pentru încasarea de la Gazprombank a 100 de milioane de dolari”, a declarat Stoianoglo.

În decembrie 2020, procurorul general a anunțat că a fost deschis un dosar penal pe numele companiei „Gazprombank” din Federația Rusă. Atunci, Alexandr Stoianoglo a spus că o sută de milioane de dolari au fost transferați ilegal pe contul acestei bănci, în luna septembrie 2014.

În noiembrie 2020, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a spus că în dosarul frauda bancară a implicată și banca rusă „Gazprombank”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram