Liderul socialiștilor a răspuns la acuzațiile președintelui Blocului electoral „Renato Usatîi”, care a spus că formațiunea beneficiază ilegal de consultarea unor polit-tehnologi din Federația Rusă, în această campanie electorală. Igor Dodon a negat aceasta și a declarat că echipa sa este formată doar din cetățeni moldoveni. 

Vineri, în cadrul tradiționalei emisiuni „Președintele Igor Dodon răspunde”, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) a făcut următoarele precizări: „Noi nu avem polit-tehnologi străini. Noi tot o facem cu capul nostru. Avem o echipă consolidată. Sunt ai noștri, moldoveni. Toată campania electorală o facem noi și o facem destul de bine. Văd că în toate sondajele este indicat că cea mai activă campanie electorală este a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BECS)”.

Igor Dodon a comentat și alte ipoteze lansate de către Renato Usatîi în public. Mai exact, liderul PSRM nu a confirmat și nici nu a negat că după alegeri, el va părăsi formațiunea, precum a spus Renato Usatîi.

„Am văzut că vin și cu astfel de declarații, că cineva trebuie să plece din fruntea unui partid sau să rămână. Eu cred că atunci când un bandit te face toxic, asta este un compliment. Eu așa îl primesc. O să treacă și aceste alegeri. Dar nimeni nu e uitat și nimic nu se uită”, a menționat liderul PSRM.

Liderul Blocului electoral care-i poartă numele, Renato Usatîi, nu exclude o coaliție largă cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și PSRM, după scrutinul din iulie. Politicianul a precizat că un astfel de scenariu ar putea fi realizabil, întrucât, potrivit lui, după alegeri, Igor Dodon va fi înlăturat din PSRM. Partidul a catalogat aceste afirmații drept „fanteziste”.

Marți, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, Renato Usatîi a dat numele a patru consilieri din Federația Rusă, care potrivit lui se află la Chișinău și oferă servicii pentru BECS. „Ei consiliază atât candidați de stânga cât și de dreapta… BECS nu are niciun contract semnat cu acești consilieri”, a spus Renato Usatîi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!