/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cavcaliuc - singur în platoul dezbaterilor TV8. Usatîi și alți contracandidați spun că nu au venit în semn de protest

07 iulie 2021, ora 20:18

Președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, s-a pomenit singur la dezbaterile TV8 „Alegeri liberi”. Asta după ce, nu au venit reprezentanții Partidului „Șor”, contracandidații Iurie Muntean, de la Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic și Renato Usatîi, liderul Blocului electoral care-i poartă numele. 

„Noi am aflat asta cu zece minute înainte de începerea dezbaterilor electorale. Am fost contactată de către reprezentanții Congresului Civic și de Renato Usatîi, care ne-au spus că în semn de protest, față de dvs. (n,r. Gheorghe Cavcaliuc), au decis să nu vină la emisiune, întrucât nu pot sta cu dumneavoastră într-un studiou. Evident că este o lipsă de respect față de TV8, aici trebuie să recunoaștem”, a spus moderatoarea Mariana Rață.

Drept replică, Gheorghe Cavcaliuc a declarat: „Eu cred că ei sunt niște fricoși, niște oameni slabi, care nu merită să ajungă în Parlamentul Republicii Moldova, care nu au nici caracter și nici responsabilitate. Cetățenii îi așteptau în studiou”.

În luna ianuarie, au sărit scântei între Renato Usatîi și Gheorghe Cavcaliuc, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8. Cei doi s-au luat la ceartă după ce Renato Usatîi l-a acuzat pe Gheorghe Cavcaliuc că ar sta în spatele scandalului în care procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a spus că există o legătură între controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, oamenii din anturajul acestuia și soția procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Cei doi și-au adus replici acide și în cazul apartamentului de lux de la București pe care Gheorghe Cavcaliuc nu l-a indicat în declarația depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC).

După ce Renato Usatîi a declarat că Gheorghe Cavcaliuc ar deține un apartament de lux în București, președintele PACE a confirmat că deține un bun imobil în România.

Mai mult ca atât, acesta a spus că apartamentul nu a fost inclus în declarația de avere depusă la CEC pentru a deconspira persoanele care ar întreprinde acțiuni de filaj în favoarea lui Usatîi. Contactat de tv8.md, Renato Usatîi a respins toate acuzațiile.

Este vorba despre un apartament cu trei camere și terasă, într-o zonă de elită din București – Greenfield Residence.

Precizăm că, tv8.md a scris că fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc a încasat venituri de peste trei milioane de lei de la o companie privată, a primit pensie și indemnizații de la Inspectoratul General al Poliției (IGP) de sute de mii de lei, deține o vilă de peste două sute de mii de lei și circulă cu un „Mercedes” căruia nu i-a indicat valoare.

Acestea sunt veniturile și averea liderului PACE, indicate în declarația de avere din perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, depusă la CEC.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram