/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Nemerenco le răspunde celor de la AUR și Platforma DA. Roagă politicienii să nu se implice în gestionarea pandemiei

missing
30 august 2021, ora 14:23

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție după ce Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a condamnat decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) care a obligat profesorii nevaccinați să-și facă teste COVID-19 din bani proprii, odată la două săptămâni, iar Platforma DA a propus ca cadrele didactice să beneficieze de teste rapide antigen COVID-19, care au fost donate de către partenerii externi.  

„Ministerul Sănătății nu comentează declarațiile formațiunilor politice care politizează subiectul pandemiei și vine cu rugăminte respectuoasa către politicieni să nu se implice în gestionarea situației pandemice, să permită epidemiologilor și medicilor să-și facă munca, și să nu procedeze exact ca politicienii de anul trecut. Cineva a plătit cu viața pentru greșelile comise de autorități în acțiunile cărora s-a implicat prea mult politicul”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul AUR, Vlad Bilețchi a declarat că în statele europene, precum România, Germania, Austria sau Estonia, testarea profesorilor este asigurată gratuit din contul statului, iar vaccinarea reprezintă un act medical intim și nicio lege sau act normativ nu poate forța sau obliga administrarea vaccinului contrar voinței.

Menționăm că Platforma DA a venit cu o soluție de compromis pentru cadrele didactice. Membrul partidului, Liviu Vovc, a propus în cadrul unei conferințe de presă, ca angajații din educație să beneficieze de testele antigen, donate R. Moldova de către partenerii externi.

Amintim că ultima decizie a CNESP din 23 august a trezit confuzii în rândul profesorilor și lucrătorilor din educație.

După ce sindicatele din Educație au criticat decizia CNESP, ministra Sănătății s-a întrebat de ce testele ar trebui achitate de persoanele care au ales să se vaccineze.

De cealaltă parte, primarul Capitalei Ion Ceban insistă că decizia CNESP este nulă în municipiul Chișinău. Potrivit lui, Comisia Locală poate decide asupra diferitor măsuri de sănătate publică în funcție de indicatorii epidemiologici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram