/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Directorul de la „Poșta Moldovei” a demisionat din funcție! Zaharia: „Obiectivele și proiectele pe care le-am trasat sunt în mare parte încheiate”

21 septembrie 2021, ora 11:21

Directorul de la „Poșta Moldovei” a demisionat din funcție. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Întreprinderii de Stat. Vitalie Zaharia, fostul șef al instituției și-a caracterizat mandatul ca fiind unul dificil, marcat de criza provocată de pandemia COVID–19.

„Am avut marea onoare să mă aflu alături de voi timp de aproape doi ani, administrând una dintre cele mai mari și prospere Întreprinderi de Stat – Poșta Moldovei, timp în care am avut parte de momente unice, frumoase, dar și de multe provocări. Un mandat foarte complex și dificil, acesta fiind marcat de criza provocată de pandemia COVID–19, care a generat un impact asupra activității economico-financiare a întreprinderii. Acest lucru a influențat calitativ implementarea planului de dezvoltare și a măsurilor de optimizare și eficientizare planificate. Toate obiectivele trasate au avut nevoie de o ajustare continuă și o adaptare la condițiile situației de urgență, prin desfășurarea unor activități organizatorice speciale, fapt ce a reprezentat una dintre cele mai mari provocări”, se menționează în mesajul „Poșta Moldovei”.

Zaharia, care și-a încheiat astăzi mandatul, a trecut în revistă realizările întreprinderii în ultimii doi ani.

„Obiectivele și proiectele pe care le-am trasat sunt în mare parte încheiate. Unele, precum colaborarea cu Banca Europeană pentru Investiții, cu USAID pentru dezvoltarea serviciului curierat și pentru digitalizarea poștei, dar și altele – sunt cu statut avansat de derulare și rămân în sarcina colegilor, pentru a putea finaliza procesul de cofinanțare a diverselor proiecte. Realizări au fost foarte multe, iar printre cele mai relevante pot fi relatate următoarele: crearea celui mai performant și modern Centru de curierat din țară, obținerea statutului de Agent Economic Autorizat, finalizarea procedurii de obținere a licenței pentru emiterea Monedei electronice…”, se arată în mesaj.

Vitalie Zaharia le-a mulțumit colegilor pentru dedicație și încredere și s-a declarat mândru că a făcut parte din echipa „Poșta Moldovei”.

Vitalie Zaharia a câștigat concursul pentru funcția de director la „Poșta Moldovei” în mai anul curent.

Zaharia a devenit director interimar la data de 10 decembrie 2019, prin ordinul APP, fondatorul întreprinderii. În 15 martie, mai mulți angajați ai Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei au intrat în grevă. Aceștia au protestat împotriva planului anticriză al conducerii care presupune reducerea salariilor pentru muncitori. Într-o intervenție live a unei televiziuni, angajații mai multor filiale solicitau demisia acestuia.

În replică, Zaharia declara că reorganizarea întreprinderii deranjează unele persoane, care au ieșit din zona de confort și sunt puse la muncă, astfel că acestea lansează în public informații false, inclusiv atacuri la adresa directorului întreprinderii.

Centrul de Investigații Jurnalistice a scris la sfârșitul anului 2018 că firma controlată de Zaharia, Toplider SRL, a câștigat din 2012 până în acel moment, 90 de contracte cu statul, în mărime de circa 42,5 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram