/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Energocom anunță a treia licitație, pentru procurarea a 1,5 milioane de metri cubi de gaz, care ar urma să fie livrat joi

missing
27 octombrie 2021, ora 10:51

Compania Energocom anunță a treia licitație, de data asta pentru procurarea a 1,5 milioane de metri cubi de gaze naturale. Potrivit ofertei, plata ar urma să fie făcută astăzi, 27 octombrie, iar gazul să fie livrat joi, 28 octombrie. 

Ofertele pentru livrarea celor 1,5 milioane de metri cubi de gaze naturale pot fi depuse până miercuri la prânz.

În urma ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale din data de 22 octombrie, când în Rep. Moldova a fost instituită stare de urgență în sectorul energetic, Energocom a fost mandatat să achiziționeze gaze, pentru a fi furnizate la frontiera cu Republica Moldova și să încheie un contract cu SRL Moldovatransgaz în valoare totală de 5 milioane de metru cubi.

Până în prezent, Energocom a organizat două licitații și a semnat contracte privind achiziționarea gazelor naturale, ambele pentru procurarea a câte un milion de metri cubi de gaz.

Luni, 25 octombrie, Guvernul a anunțat că a semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaz între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG. Aceasta reprezintă prima achiziție de gaz din surse alternative din istoria Republicii Moldova. Achiziția de probă vine să testeze capacitatea de import a gazului din surse alternative și vine să balanseze presiunea joasă în sistemul aprovizionării cu gaze naturale.

Marți, Agenția Proprietății Publice a anunțat că compania olandeză Vitol, unul dintre primii transportatori mondiali de produse petroliere urmează să livreze în 27 octombrie un milion de metri cubi de gaze naturale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram