/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Încă o încercare! Numirea lui Nagacevschi în funcția de viceprimar al Capitalei, din nou pe ordinea de zi a ședinței CMC

missing
02 noiembrie 2021, ora 09:06

Încă o încercare! Numirea fostului ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi în funcția de viceprimar al municipiului Chișinău este inclusă și pe ordinea de zi a ședinței de joi, 4 noiembrie, a Consiliului Municipal Chișinău. 

Candidatura lui Nagacevschi a fost propusă și săptămâna trecută Consiliului Municipal Chișinău, însă nu a fost susținută, acumulând doar voturile a 23 de consilieri.

Au fost împotrivă reprezentanții formațiunilor politice PAS, PL și PCRM. De la vot s-au abținut reprezentanții Platformei DA, PUN și ȘOR.

Potrivit legislației, o candidatură la funcția de viceprimar poate fi propusă în CMC de două ori. În cazul în care nu este votată, primarul semnează ordinul privind numirea acestuia.

Funcția de viceprimar al Capitalei a rămas vacantă după ce primarul municipiului Chișinău a solicitat demisia lui Victor Chironda în baza constatărilor făcute de grupul de lucru care a inițiat o anchetă de serviciu pe numele funcționarului, în legătură cu absența acestuia de la serviciu. Primarul i-a atribuit mai multe eșecuri viceprimarului, printre care crearea conceptului parcărilor cu plată și reparația străzii 31 August.

Prin urmare, Victor Chironda a contestat în instanța de judecată decizia prin care a fost demis din funcția de viceprimar. Anunțul a fost făcut de Chironda, pe pagina sa de Facebook. Fostul viceprimar al Capitalei a precizat că nu va cere de la Primărie nici despăgubiri, nici să îi fie achitat salariul pentu perioada neaflării sale în funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram