/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Va rămâne sau nu Marina Tauber în cursa electorală pentru Primăria Bălți. Instanța se va expune mâine

02 decembrie 2021, ora 16:30

Ședința de judecată la care urmează să se examineze solicitarea privind anularea înregistrării Marinei Tauber, candidata Partidului „ȘOR”, din cursa electorală pentru funcția de primar în orașul Bălți, va avea loc vineri, 2 decembrie, ora 11:00, la Judecătoria Bălți. Natalia Costaș este magistrata care va examina solicitarea Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Miercuri, 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea lui Tauber în cursa electorală pentru Primăria Bălți. Pro au votat 6 membri ai Comisiei, iar doi au declarat abținere. Decizia finală urmează a fi luată de instanță. Asta după ce a constatat folosirea fondurilor financiare nedeclarate de cel puțin 34 de mii și depășire plafonului maxim stabilit de către CEC cu cel puțin 9 mii de lei. Mai exact, Tauber este acuzată că ar fi cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a-i hrăni pe simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

Marina Tauber este candidata Partidului „ȘOR” pentru alegerile locale noi din municipiul Bălți. Ea a a obținut 47,93% din sufragii în primul tur al alegerilor, fiind votată de 15.918 alegători. Tauber este urmată de candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 20,93% din voturile alegătorilor, susținut de 6.951 de oameni.

Din motiv că niciunul dintre candidați nu a obținut 50%+1 din voturi, duminică, 5 decembrie, va fi organizat cel de-al doilea tur de scrutin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram