/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

social

/VIDEO/ Lupta pentru gările auto continuă. Contractul de concesiune e reziliat, dar multe gări și stații sunt vechi și distruse

20 noiembrie 2022, ora 10:00

După cinci ani de concesionare a gărilor și stațiilor auto, contractul dintre Agenția Proprietății Publice și compania privată a fost reziliat. Statul a invocat că agentul economic nu a reușit să-și onoreze obligațiunile contractuale, pe care și le-a asumat. Printre altele, era obligat ca, timp de trei ani, să renoveze toate cele 30 de gări și stații și să creeze infrastructură modernă. Însă, doar o treime din clădiri au fost reparate. 

Supărați că agenția a rupt contractul, acționarii s-au plâns în judecată, urmând ca în martie să fie mai clară situația. Invocă și o notă de plată de circa 120 de milioane de lei. Între timp, Agenția nu stă pe loc și insistă să readucă gările în posesia statului, care, în lipsa unei decizii de judecată, continuă să fie gestionate de agentul privat. Cum se va sfârși povestea vom afla, mai devreme sau mai târziu. Până atunci, vă invităm la o călătorie prin câteva gări auto din țară. 

Epopeea gărilor auto începe în 2018 atunci când, pe 12 septembrie, printr-o hotărâre a Guvernului Filip, s-a decis ca gările și stațiile auto să fie transmise în gestiune unei companii private pe o perioadă de 25 de ani. Partenerul privat era obligat să plătească pe perioada contractului, în bugetul de stat, peste cinci milioane de lei anual. Investitorul și-a asumat responsabilitatea ca, după expirarea contractului de parteneriat, să transmită în proprietatea statului toate bunurile, inclusiv cele reconstruite.

Două luni mai târziu, s-a aflat cui i-a revenit în concesiune rețeaua de gări și stații auto. Este vorba de o asociație compusă din: SRL „Gările Auto Moderne”, o întreprindere înregistrată cu două zile înainte de a depune oferta, Ex factor SRL, cunoscută în Republica Moldova datorită activității în domeniul construcțiilor, și Lluka Muco un cetățean american. La acea dată, Agenția Proprietății Publice a refuzat să facă public contractul de concesionare, motivând refuzul prin faptul că, există „clauze de confidențialitate”. Totuși, prin contract, în primii trei ani agentul economic era obligat să modernizeze aceste autogări, lucru ce nu s-a întâmplat.

Conform contractului, în anul 2019, partenerul privat urma să investească 35 milioane lei în modernizarea gărilor din Ceadâr-Lunga, Comrat, Cantemir, Căușeni, Leova, Taraclia, Ștefan-Vodă și Vulcănești. Acționarii companiei s-au schimbat de câteva ori, iar din primii fondatori nu a rămas niciunul. Concesionarea dubioasă a fost deseori subiect de dezbatere inclusiv în Parlament. A fost formată și o comisie de anchetă, în 2019, care a solicitat, în cele din urmă, demararea procedurilor de reziliere a contractului.

Urmare acestui raport, la trei ani distanță, în august 2022, Agenția Proprietății Publice a reziliat contractul. Acest lucru presupune ca toate autogările să revină în administrarea statului. Cu toate astea, întreprinderea de stat, care ar trebui să preia autogările, este în insolvență, fapt ce nu permite momentan gestionarea și buna funcționare a acestora, declara recent Eugeniu Cozonac, pentru Ziarul de Gardă. De altfel, acesta a fost demis din funcție chiar săptămâna aceasta. Partenerul privat, care s-a angajat să modernizeze gările, a acționat în instanță Agenția Proprietății Publice, nefiind de acord cu decizia. Singura reacție publică, ce a urmat după rezilierea contractului de concesiune, a fost cea a Oksanei Demcenko, unul dintre acționarii companiei „Gările Auto Moderne”. Venită din Ucraina, aceasta a intrat în afacerea gările auto din 2019. Conform spuselor ei, statul a câștigat în jur de 200 de milioane de lei taxe și din investițiile făcute în infrastructura rețelei de gări auto. „Considerăm că Agenția Proprietății Publice nu a avut vreun argument și bază legală a de lua o asemenea decizie. În contractul de concesionare este stipulat clar că poate fi reziliat dacă există încălcări majore. Astfel de încălcări nu au fost și nici nu au cum să fie. Chiar și dacă erau, contractul putea fi anulat doar după o decizie de judecată. Dar nici această decizie nu există. Considerăm că Agenția Proprietății Publice a dat dovadă de o atitudine tendențioasă și subiectivă în raport cu noi, investitorii.”, susține Demcenko. 

Am mers și noi pe urma „modernizărilor” și ce am descoperit e de ...plâns. Prima oprire am făcut-o la autogara din orașul Ștefan-Vodă acolo unde, am avut impresia că ne-am întors în timp. Clădirea nu are nimic modernizat, doar acoperișul este refăcut. În schimb, tavanele sunt găurite, iar pe pereții care stau să cadă, sunt prinse câteva camere de supraveghere semn că, pe aici există și câteva urme de modernism. Femeia responsabilă de vânzarea biletelor nu a vrut să discute cu noi, fiind chiar „supărată” pentru că am deranjat-o. Oamenii care folosesc această gară sunt dezamăgiți de condiții, nu am găsit nici măcar unul care să fie bucuros de cum arată zona. Lipsesc până și cele mai elementare servicii.

Nici agenții economici care funcționează în interiorul gării nu sunt bucuroși de condițiile de aici, fiind nemulțumiți în special de frigul din perioada rece a anului.

În spatele gării actuale, se ridică o construcție nouă care, se pare că a fost oprită din dezvoltare. Când și în ce condiții se va relua lucrul, rămâne de văzut.

Venind spre Chișinău, ne-am oprit la gara auto din Căușeni. O gară nouă, construită de la zero, în care este amenajată sala de așteptare încălzită pe perioada rece și dotată cu sistem de aer condiționat, camera pentru mame și copii, blocuri sanitare care, practic nu există în majoritatea autogărilor din țară. Accesul pentru persoane cu dizabilități este asigurat. Șoferii care fac curse din această gară spun că totul e bine deși au și anumite supărări. Anenii Noi. O altă gară, alți oameni, alte nemulțumiri. Și autogările din Chișinău întâmpine probleme. Gara de sud-vest, care oferă curse inclusiv în România, este reabilitată parțial. Cu toate astea, fațada clădirii vechi nu este refăcută. Aici e o gară aglomerată și funcționează o singură casă de bilete. E amplasată afară însă și nu este clar din ce cauză cele din interior nu oferă servicii. Am încercat să aflăm de ce nu funcționează casele din interior, dar ne-am lovit de tăcerea angajaților și de un perete de sticlă...la propriu.

Ne mutăm spre nordul țării. La Soroca, mai exact. Un telespectator fidel a mers la gara din oraș și a surprins starea jalnică în care se află clădirea și peronul. Și în timp ce partenerul privat susține că a investit în modernizarea gărilor și stațiilor circa 120 de milioane de lei, conform Agenției Proprietății Publice ar fi vorba doar de 90 de milioane de lei. Acum, după ce a fost reziliat contractul, dacă se va demonstra cu acte confirmative, ca partenerul privat a făcut acele lucrări, statul va întoarce sumele investite. Tatiana Savva, directoare-adjunctă la APP, declară următoarele: „Noi avem un raport care este sub 100 de milioane de lei. Vreau să declar, cu toată responsabilitatea, că dacă agentul va prezenta documente confirmative pentru investiții, vom returna sumele în maximum 30 de zile.” 

Deși contractul a fost reziliat, gările și stațiile auto continuă să fie administrate de partenerul privat. Ședința de judecată, la care se va decide  soarta acestora, este programata anul viitor, în luna martie. Până atunci, Agenția are o foaie de parcurs pe care încearcă să o urmeze.  „E vorba si de alegerea celei mai bune opțiuni.”, spune Savva.  

Acest proiect a fost pornit, sperăm, în interesul oamenilor și mai puțin a afaceriștilor. Care va fi finalitatea, e greu de spus la momentul de față. Autoritățile ar urma să dea dovadă de responsabilitate în gestionarea și reabilitarea gărilor auto pentru că, acestea reprezintă  puncte de interes economic și bineînțeles, asigură o infrastructură de transport pentru cetățeni. Poate procesul de modernizare a gărilor auto s-ar scurta, dacă persoanele responsabile de gestionarea acestor gări ar coborî din mașinile persoanele și ar face o cursă cu autobuzul spre Ștefan Vodă ori spre Soroca și alte gări deplorabile. Ar putea să aștepte câte o oră în frig sosirea microbuzului și, bineînțeles, dacă-i apucă nevoile personale, să intre în toaleta acestor gări.

Un reportaj de Constantin Niculae
Imagini de Vlad Glinjan
Montaj de Constantin Niculae 

/VIDEO/ Preoți, acuzați de agresiuni sexuale: Starețul Andrei Caramalău face slujbe, iar părintele din raionul Glodeni - eliberat
Oamenii legii vor continua și mâine căutările Anei-Maria! „Fiecare dintre voi ne poate fi de mare ajutor. Mizăm pe suport”
Oamenii legii vor continua și mâine căutările Anei-Maria! „Fiecare dintre voi ne poate fi de mare ajutor. Mizăm pe suport”
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/VIDEO/ Șoferul mașinii în care a urcat tânăra dispărută la Orhei, plasat în arest preventiv. Poliția a extins căutările
/VIDEO/ Șoferul mașinii în care a urcat tânăra dispărută la Orhei, plasat în arest preventiv. Poliția a extins căutările
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Polițiștii au găsit lucruri pentru femei în casa și mașina suspectului în cazul dispariției Anei-Maria. Apelul oamenilor legii
/VIDEO/ Polițiștii au găsit lucruri pentru femei în casa și mașina suspectului în cazul dispariției Anei-Maria. Apelul oamenilor legii

/METEO/ Cer noros și pericol de îngheț: Cum va fi vremea astăzi, 20 aprilie 2024

missing
20 aprilie 2024, ora 09:17

Pe 20 aprilie, vremea nu se va schimba esențial. Ziua, temperaturile vor ajunge la +17grade, iar noaptea ne așteaptă cel mult +4°C. Cerul va fi noros, iar în nordul țării va ploua slab. În orele nocturne și ale dimineții există pericol de îngheț.

La Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +13 grade, iar noaptea coboară până la +1 grad.

În Centru, termometrele vor indica până la +14 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la +2 grade.

În Sudul țării, vom avea parte de +17 grade pe timp de zi, iar noaptea va fi minim +4 grade.

În Capitală, maximele se opresc la +15 grade, iar noaptea vom avea în jur de +3 grade și cerul va fi noros.

30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.

/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Smochine crescute în Moldova. Pomicultorul își laudă roada: „Pun fotografii pe Facebook și imediat vând”
/VIDEO/ Smochine crescute în Moldova. Pomicultorul își laudă roada: „Pun fotografii pe Facebook și imediat vând”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram