/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Pavel Filip: „Partidul Democrat va merge la consultări doar dacă vor fi inițiate de către președintele țării”

missing
11 februarie 2021, ora 14:35

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a declarat în cadrul unui briefing de presă că partidul pe care îl conduce nu se va alia cu Partidul „Șor” îndiferent de circumstanțe. Ba mai mult, fostul premier a mai adăugat că PDM va participa la consultări doar dacă vor fi inițiate de către președinta Maia Sandu.

„Noi am spus foarte clar care este poziția Partidului Democrat. Noi nu ne vedem alături de cei care au jefuit această țară. Am văzut că au sărit cei de la Partidul „Șor” și au declarat că susțin cu multă ardoare acestă candidatură. Nu sunt sigur că și doamna Durleșteanu își dorește suportul lui Șor în actul de guvernare. PD nu participă în acest exercițiu, nu am avut nici o discuție și nu avem nici o intenție să discutăm alături de Platforma „Pentru Moldova” șau mai bine zis cu Partidul Șor. Să fie oricare program. PD nu se va alia și nu se va asocia niciodată cu Partidul „Șor”. Noi nu pentru aceasta am făcut reforma Partidului Democrat”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, liderul PDM susține că o decizie privind susținerea Marianei Durleșteanu, la funcția de prim-ministru va fi luată în urma unor consultări în interiorul partidului.

„Modul în care reacționează într-o situație sau alta de către Partidul Democrat se i-au printr-o decizie comună sau la una din ședințele colectivului. Este prematur să vorbim despre acest lucru (n. red. votarea candidaturii propuse de PSRM) pentru că această candidatură există atunci când este semnat decretul președintelui țării. Până atunci există o dorință a cuiva ca să fie înainatat la funcția de prim-ministru. Igor Dodon este președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și nici nu este parlamentar. Partidul Democrat va merge la consultări dacă vor fi inițiate către președintele țării”, a conchis liderul PDM, Pavel Filip.

Aminim că, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare.

Partidul „ȘOR” și Platforma parlamentară ”Pentru Moldova” anunță că sunt gata să semneze în favoarea desemnării Marianei Durleșteanu în calitate de candidată pentru funcția de prim-ministră.

Totodată, în aceste moment se desfășoară ședința Parlamentului unde Guvernul Gavrilița cere vor de încredere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram