/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ce acte trebuie să prezinte persoanele care urmează să se vaccineze împotriva COVID-19

missing
01 martie 2021, ora 18:24

Persoanele care se vor vaccina împotriva virusului COVID-19 vor trebui să aibă asupra lor un act de identitate sau o copie a acestuia în care va fi indicat numărul de identificare, potrivit responsabililor de la Ministerul Sănătății. 

„Toate persoanele care vor fi invitate la procesul de vaccinare vor trebui să aibă la ei un act de identitate, o copie a acestuia pentru a avea idnp-ul, numărul de identificare. În cazul în care persoanele dețin un alt tip de pașaport sau cetățenie se va include numărul de identificare conform documentului din străinătate”, au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă pe 1 martie curent.

Persoanele care vor fi imunizate trebuie să semneze un consimțământ, prin care își dau acordul pentru administrarea ambelor doze de vaccin și prin care confirmă că au făcut cunoștință cu beneficiile și riscurile vaccinării. În consimțământ se menționează că pacientul trebuie să informeze medicii despre apariția unei reacții adverse.

Marți 2 martie vor fi inițiate primele vaccinări în rândul lucrătorilor medicali în R. Moldova. La ora 10:00 la Spitalul Clinic Republican va fi vaccinată prima persoană în Republica Moldova. După jumătate de oră, procesul de vaccinare va fi inițiat la Institutul de Medicină Urgentă, a spus secretara de stat de la Ministerul Sănătății Tatiana Zatîc.

Lucrătorii medicali din secțiile terapie intensivă și cu profil COVID-19 vor fi primii care se vor vaccina împotriva infecției COVID-19. Potrivit responsabililor de la minister, experiența internațională arată că după începerea vaccinării cazurile de COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali s-au redus.

Circa 1 800 de doze de vaccinuri AstraZeneca vor fi distribuite către lucrătorii medicali din regiunea transnistreană. Acestea fac parte din primul lot de 21 600 de vaccinuri oferite cu titlu gratuit de către România țării noastre pe 27 februarie curent.

Menționăm că în următoarele zile vor fi recepționate vaccinurile de pe platforma COVAX. Menționăm că Agenția Medicamentului a înregistrat și vaccinul rusesc Sputnik-V.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram