/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

PAS, după consulturile de la Președinție: „Circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului sunt întrunite”

missing
26 martie 2021, ora 16:07

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) consideră că sunt întrunite circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului. Anunțul a fost făcut de către deputatul PAS, Igor Grosu, după consultările de la Președinție, de vineri.

„În virtutea evenimentelor care s-au consumat ieri în Parlament, cu cea de a doua tentativă de a învesti un Guvern, considerăm că circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului sunt întrunite; atât în cazul prevederii Constituției, conform căreia, pe durata a trei luni de zile, în cazul în care Parlamentul nu este capabil să învestească un Guvern, cât și în cazul perioadei de 45 de zile de la prima nominalizare”, a spus deputatul Igor Grosu.

Deși se aștepta să fie o ședință decisivă, cu un vot pro sau contra pentru candidatul desemnat la funcția de premier, pe 25 martie lucrurile au luat o altă întorsătură. Tentativa de votare a Guvernului Grosu a eșuat, fără ca să înceapă examinarea programului guvernamental.

La Președinție au loc astăzi consultările cu fracțiunile parlamentare. Nu toți deputații însă au spus că vor participa la întrevederea cu Maia Sandu. Legislatorii „Pentru Moldova” au declarat că nu vor veni la consultări, iar socialiștii au cerut ca acestea să fie amânate.

Un singur deputat de la Platforma DA a participat la consultările de la Președinție. Este vorba despre legislatorul Alexandr Slusari. Alesul poporului a declarat că fracțiunea pe care o conduce conștientizează că ceea ce se întâmplă este o formalitate.

Deputații Partidului Democrat (PDM) care au plecat la consultările demarate la Președinție au propus șefei statului Maia Sandu să abandoneze pe o perioadă ideea alegerilor anticipate și dizolvarea Parlamentului.

Liderul grupului „Pentru Moldova”, deputatul Andrian Candu a spus că a venit la consultări cu șefa statului Maia Sandu doar din respect pentru instituția Prezidențială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram