/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO/ Dodon a făcut public simbolul Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor

missing
13 mai 2021, ora 16:20

O stea roșie cu cinci colțuri și secera și ciocanul în centru. Astfel arată simbolul Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, care va apărea în buletinul de vot, la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie curent. 

Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, a publicat pe contul său de telegram imaginea cu acest simbol, susținută de următorul comentariu:

Mă bucur că liderii ambelor partide, care dețin poziții foarte apropiate și împărtășesc valori comune, au reușit să depășească dezacordurile de moment, să depășească nemulțumirile personale și să se unească în numele țării”.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat blocul electoral al Partidului Comuniștilor (PCRM) și Partidului Socialiștilor (PSRM) în cadrul ședinței de pe 13 mai curent. Șapte membri au votat pentru și unul împotrivă.

Menționăm că nu toți membrii Partidului Socialiștilor (PSRM) au votat pentru crearea blocului cu Partidul Comuniștilor (PCRM) în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie curent. Despre aceasta a anunțat deputatul socialist Corneliu Furculiță, la postul de televiziune NTV Moldova, pe 12 mai curent.

Pe 12 mai liderul PSRM, Igor Dodon, și președintele PCRM, Vladimir Voronin au semnat documentul oficial de creare a Blocului Electoral dintre cele două partide.

Liderii celor două partide au făcut front comun, deși până nu demult cei doi politicieni se aflau pe baricade. Supărările dintre ei au început acum aproape 10 ani, atunci când Dodon a părăsit Partidul Comuniștilor, iar astfel, împreună cu încă doi colegi, au votat pentru ca Nicolae Timofti să devină președinte.

În tot acest timp, liderul comuniștilor, cu fiecare ocazie, i-a adresat replici tăioase și critici dure lui Dodon, pe care l-a numit trădător. Și cel din urmă urmă i-a răspuns cu declarații usturătoare.

Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai curent. Săptămâna trecută Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral din 11 iulie.

Maia Sandu a  dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram